lantos

Rossz tanulóból két diplomás egyetemi tanár és tanulási módszertan-szakértő - Lantos Mihályra igazán illik a "rablóból lesz a legjobb pandúr"-állítás. Sohasem szeretett tanulni és nem is volt jó tanuló. Harminc éves korában azonban lépéskényszerbe került: felajánlottak neki egy állást, amelyhez egy második diplomát kellett volna szereznie - de legalábbis beiratkozni az egyetemre.

"Megtettem, de közben ötletem se volt, hogyan fogom túlélni a vizsgaidőszakot. Soha senki se készített fel erre az élethelyzetre, soha senki se tanított meg tanulni. Ugyanakkor nem voltam rossz képességű fiatal, csak nem tudtam, hogyan használjam az adottságaimat. Rengeteg talpalás, kutatás, tanfolyamokra járás után találtam meg a nekem megfelelő módszert: a villámolvasást. Már nem csak képességem, de eszközöm is volt. Hamarosan beiratkoztam az ELTE pedagógia mellett a Debreceni Egyetem filozófia-szakára is és párhuzamos képzésben szereztem meg a végzettségeimet munka mellett."

tihanyi rita

Szorgalmas kislányból lett tanár, aki az élet számos területén kipróbálta már magát. Jó tanuló volt, és nagyon érdekelte minden más egyéb is, ezeket aztán felnőttkorában meg is tanulta, ki is próbálta: a tanári diploma előtt idegenvezetői majd utána vendéglátós és virágkötő képesítést is szerzett. Dolgozott a médiában és a kereskedelemben is, de a sorsa visszakormányozta arra a területre, ahol igazán otthon érzi magát: a tanitásra.

A tanulást mindig is nagyon időigényes, bár hasznos dolognak tartotta, és gyakorló tanárként ma is szembesül azokkal akadályokkal, amelyekkel a gyerekek a tanulásuk kapcsán küzdenek.

 

 

martoneszterMa az oktatás-nevelés folyamatában ismét a teljesítmény, az ismeretek halmozása kerül az előtérbe, ennek ellenére az iskola nem minden esetben tud ehhez megfelelő eszközt adni a diákok kezébe. Mindennapi munkám során segítő szakemberként, pedagógusként is azokat a tanulókat, fiatalokat támogatom, akiknek problémájuk van a tanulással. Meggyőződésem, hogy az egyéni sajátosságokhoz igazodó, megfelelő tanulási technika megtalálása és elsajátítása nagymértékben hozzájárul az iskolai kudarcok csökkenéséhez, az iskolában nyújtott teljesítmény növeléséhez.

Időpontok

Lépéselőny 9-13 év között

2017. augusztus 26. - BETELT 
2017. augusztus 29. - BETELT
2017. augusztus 30. - BETELT
2017. augusztus 31. - Bócz Péter
2017. szeptember 2. - Marton Eszter

További időpontok

Jelentkezés

Lépéselőny 13-17 év között
(Oktató: a tanfolyam mellett)

2017. augusztus 29-30. - BETELT
2017. szeptember 9-10. - Tihanyi Rita
2017. szept. 30-okt. 1. - Lantos Mihály
2017. október 28-29. - Tihanyi Rita

További időpontok

Jelentkezés


Villámolvasás
(oktató: Lantos Mihály)

2017. július 8-9. - BETELT
2017. augusztus 26-27. 
2017. szeptember 23-24.

További időpontok

Jelentkezés

 

Árak

lepeselonyarak