Mi a különbség a 9-13 éveseknek és a 13-17 éveseknek szóló tanfolyamok között?

Lantos Mihályról már hallottam. Ki az a Tihanyi Rita?

Mit fogunk csinálni a tanfolyamon?

A tanuláson kívül is hasznos?

Biztosan működik, nekem is?

Csak így lehet tanulni?

És ha nekem megfelel a mostani tanulási módszerem?

Felnőtteknek is hasznos?

Lesz konzultáció a szülőknek is?

Honnan származik a módszer?

Mindenki el tudja sajátítani?

Meg lehet-e vásárolni könyvként?

Mit tartalmaz a tanfolyam ára?

Mettől meddig tart és mit kell hozni a tanfolyamra?

 

Mi a különbség a 9-13 éveseknek és a 13-17 éveseknek szóló tanfolyamok között?

A célját tekintve semmi, az átadás módját tekintve természetesen sok. A kisebbeknek szóló tanfolyam - az életkori sajátságoknak megfelelően - rövidebb, egy napos és több benne a játékos elem. A nagyobbaké kétnapos és nagyobb terhelést ad a résztvevőkre. De természetesen ez se száraz - hogyan lehetne az élvezetes tanulásról szenvedve tanulni?

 

Lantos Mihályról már hallottam. Ki az a Tihanyi Rita?

Rita született pedagógus, komoly szakmai tapasztalattal és komoly referenciákkal kezdte a tanítást nálunk. A Lantos-féle Lépéselőny mindkét tanár előadásában ugyanannyira hatékony és sikeres!

 

Felnőttek is jöhetnek?

Felnőttek számára (17 év fölött) a villámolvasás módszerét ajánljuk. Ez már nem az iskolára, hanem az egyetemi és munkahelyi kihívásokra készít fel. A nevével ellentétben ez sem csak egy fejlett olvasási módszer - ugyanúgy egy tanulási stratégia és komplex tartalomfeldolgozási módszer, mint a Lépéselőny. Ha szeretnél többet megtudni a villámolvasásról, itt nézhetsz utána: villamolvasas.hu

 

Mit fogunk a tanfolyamon csinálni?

Játszani. Játszani a képzeletünkkel, a fantáziánkkal, egymással, közben észre sem vesszük, hogy magáról a tanulásról szól az egész.

Az elején összeszedjük a problémákat, amelyek hátráltatnak a tanulásban minket, aztán ezeket egyenként kicseréljük valami sokkal célravezetőbb, egészségesebb és élvezetesebb elemre. Ezeket természetesen azonnal ki is próbáljuk, megtapasztaljuk a sikerélmény ízét, aztán egy nagy egységgé, vagyis tanulási stratégiává formáljuk azt, amit megtanultunk. Lépésről lépésre, hogy lépéselőnybe kerüljünk a feladatainkhoz képest.

Vagyis biciklivel érkezünk a tanfolyamra, és egy Rolls Royce-al távozunk.

 

A tanuláson kívül is hasznos?

Igen, határozottan! Egy iskolás számára a tanulás olyan, mint a felnőttek számára a munka. Ha ebben sikereket tud elérni, nő az önbizalma, hasznosabbnak érzi magát - ami az élet minden területére kisugárzik. Ráadásul azok a módszerek, amelyekkel a résztvevő megtanul a tanulásban sikereket elérni, az élet más területein is alkalmazhatóvá válnak, például a pozitív gondolkodás fejlesztése, a kreativitás használata, a stresszkezelő technikák stb. A tanfolyam után a résztvevő gyorsabban ismeri fel a megoldást, hatékonyabban és célorientáltabban olvas, hosszabb távon pozitívan változhat az önképe és a tanuláshoz való attitűdje is.

 

Biztosan működik, nekem is?

Biztosan. Neked is!  A Lépéselőny (akárcsak a villámolvasás) nem voodoo-varázslat és nem csodaszer, "csak" egy eredményes tanulási stratégia. Amit mindenki el tud sajátítani, igazából az iskolában kéne megtanulnod, de az esetek túlnyomó többségében erre nem kerül sor. Nem szükséges "hinni" benne és nem kell hozzá különösebb tehetség sem. Mindenkinek van jobb és bal agyféltekéje, logikus és művészi énje, csak van, akinek az egyik a dominánsabb, van, akinek a másik. A tanfolyamon ezt a kettőt kötjük össze a színekhez, formákhoz, logikai rendszerekhez való kötődés erősítésével. A résztvevő felismeri az erősségeit és a tanulás szolgálatába állítja. Pontosan az egyszerűsége adja a hatékonyságát!

 

Csak így lehet tanulni?

Nem ez az egyetlen és mindenható tanulási stratégia. Ha sikeres vagy az iskolában, ha élvezed a tanulást, ha könnyen megy, ha más, személyesen neked akár jobban is működő tanulási stratégiád van, nem szükséges, hogy elvégezd a tanfolyamot. A Lépéselőny tanfolyamot kifejezetten azoknak állítottuk össze, akik küzdenek az iskolában vagy a jelenlegi jó eredményeiket aránytalanul nagy munkával érik el. Lehet könnyebben és élvezetesebben tanulni!  

 

Lesz konzultáció a szülőknek is?

Igen, lesz!  A tanfolyam végeztével egy kb. 30 perces konzultáció során elmagyarázzuk a szülőknek is, hogyan tudják segíteni a módszer alkalmazását és a gyermekük fejlődését. Ez azért is fontos, mert a résztvevő egy teljesen új - de pofonegyszerű - tanulási stratégiát kap, célszerű, hogy a szülők is megismerkedjenek vele. Sokszor hallottuk már a konzultáción: kár, hogy annak idején ezt nekem nem mutatta meg senki...!

 

Honnan származik a módszer?

Az agykutatás, a viselkedéskutatás, a pedagógia, a pszichológia és sok más tudományág is már régen foglalkozik a tanulás kérdésével, azzal, hogyan tudjuk az agyunk kapacitását minél hatékonyabban kihaszálni. Maga a Lépéselőny módszere ezekre a kutatásokra illetve sokban Paul R. Scheele munkásságára épül, de mindent a hazai, magyar gyerekek meglévő tanulási szokásaihoz, a magyar oktatási rendszer sajátosságaihoz igazítottunk - és igazítunk még ma is. Mert a Lépéselőny módszere nem állandó, kőbe vésett, a felmerülő igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztjük.

 

Meg lehet-e vásárolni könyvként?

A villámolvasás a gyakolatban című könyv már a második kiadásában került 2016-ban a polcokra, a Lépéselőnyről egyelőre még nincs megvásárolható könyv. Terveink között szerepel a kiadása Lantos Mihály szerzőségével.

 

Mit tartalmaz a tanfolyam ára?

Mindent. Se könyvet, se eszközt, se mást nem szükséges megvenni a tanfolyamhoz vagy a módszer használatához. Az egyszeri díj befizetése és a tanfolyam elvégzése után pedig életed végéig lesz egy jó tanulási stratégiád!

 

Mettől meddig tart és mit hozz a tanfolyamra?

Az egynapos Lépéselőny - tanfolyam (9-13 éveseknek) 9 órakor kezdődik és 16 óra körül ér véget.
A kétnapos Lépéselőny - tanfolyam (13-17) első napja 9-17 óráig, a második napja 9-14 óráig tart.
A villámolvasás - tanfolyam mindkét nap 9-18 óráig tart.

Az alábbi eszközökre lesz szükség a Lépéselőny - tanfolyamon:

  • 4-5 db. A3-as lap,
  • 4-5 db. A4-es lap,
  • 12 db-os színes ceruza készlet,
  • grafit ceruza,
  • radír, hegyező,
  • jegyzetfüzet.

Javasolt a kétszer egynapi hideg élelem, elegendő szénsavmentes folyadék (legalább 1,5 liter/nap), esetleg rágcsálnivaló.

 

A villámolvasás - tanfolyamra a linken található hétköznapi eszközöket hozdd magaddal!

Jelentkezés a tanfolyamra

Időpontok

Lépéselőny 9-13 év között

2017. augusztus 26. - BETELT 
2017. augusztus 29. - BETELT
2017. augusztus 30. - BETELT
2017. augusztus 31. - Bócz Péter
2017. szeptember 2. - Marton Eszter

További időpontok

Jelentkezés

Lépéselőny 13-17 év között
(Oktató: a tanfolyam mellett)

2017. augusztus 29-30. - BETELT
2017. szeptember 9-10. - Tihanyi Rita
2017. szept. 30-okt. 1. - Lantos Mihály
2017. október 28-29. - Tihanyi Rita

További időpontok

Jelentkezés


Villámolvasás
(oktató: Lantos Mihály)

2017. július 8-9. - BETELT
2017. augusztus 26-27. 
2017. szeptember 23-24.

További időpontok

Jelentkezés

 

Árak

lepeselonyarak